Filmen Du, bara bygger på boken Du, bara (2016), skriven av Anna Ahlund som även skrivit filmmanuset. Regin är ett samarbete mellan Anna Ahlund och Emmanuel Junglander, som också står för filmfoto. Projektet är en indieproduktion. Under sommaren 2018 spelades en promotionfilm in för att användas i processen att söka finansiering för projektet. Förhoppningen är att långfilmen ska spelas in sommaren 2019.

 
 

 
 

Du, bara är en historia om kärlek och sex, relationer och att ta reda på vad man själv vill. Huvudpersonerna är båda killar, men deras sexuella läggning varken värderas eller kommenteras i filmen. Det spelar helt enkelt ingen roll att John och Frank har samma kön, varken för killarna själva eller för någon annan i historien. Konflikten ligger i andra saker – det fina och jobbiga i att vara förälskad, rivaliteten med ett syskon, det svåra i att en vänskapsrelation tvingas förändras, psykisk ohälsa och att behöva hantera konsekvenserna av sina val. Genom att inte göra en grej av sexualiteten hoppas vi vara med och bidra till ett samhälle där alla kan få leva lika fritt och okommenterat som filmens karaktärer.

Du, bara är en kärlekshistoria som utspelar sig i Uppsala under ett sommarlov. Huvudpersonen John har sökt ett fotbollsgymnasium och går och väntar på svar från antagningen, men vet inte om han verkligen vill gå där. Han bästis Elli vill verkligen inte att han ska gå där, för hon är rädd att deras relation ska förändras ifall de inte kan ses lika mycket som tidigare. Johns storasyster Caroline har spanat in en kille, Frank, och lägger upp en plan för hur hon ska vinna honom. Men det blir inte riktigt som Caroline tänkt, för när John träffar Frank blir han blixtförälskad. Det visar sig att Frank också vill något. Frågan är om han och John vill samma sak. Och hur mycket ett hjärta orkar med, innan det ger upp hoppet om att saker ska bli bra.

 

Mer info om filmen och vår process kommer löpande!

Untitled_1.91.1.jpg
 

PROMOTion-tRAILER

 

 
 

I augusti 2018 spelades en promotiontrailer in, för att användas när vi söker finansiering för projektet. Syftet med promotiontrailern är att ge en känsla för hur vi tänker oss att filmen ska se ut.

 
 

 
 
Untitled_1.105.1.jpg
 

CROWDFUNDING

 

 
 
 

Här kan ni hjälpa oss att göra Du, bara till långfilm! Alla som donerar, stort som litet, får ett tack i eftertexterna när väl filmen släpps!

 
 

 
 

Tio kronor räcker till fem papperstranor, tolv till ett lagom stort och lagom festligt kuvert, trettio till en påse M&M’s, femtio till en målarduk till Elli, hundra till en pizza med svamp, tvåhundra till en biodejt för John och Frank.

Donera nedan!

Donate

Eller så kan ni swisha på det här numret:

 
 

123 100 28 98

 
swish_horizontal_plate_rgb-2.png
 
 
Untitled_1.82.1.jpg
 

KONTAKTA OSS

 
 

 
 

Har ni tips på kontakter, tankar om samarbeten, frågor eller funderingar runt projektet får ni gärna höra av er! Maila oss på:

info@dubarafilmen.se

Det går också bra att kontakta oss via formuläret nedan:

 

 
 
 
Namn *
Namn
 
Untitled_1.11.1.jpg

 instagram

 

 
 
 
Untitled_1.12.1.jpg